NYHED

 

Forside 

 
 
 

 

06.06.06
Efter et overraskelsesangreb og bortførelse er det lykkedes os at blive enige om at vi efter snart 18 år vil være i stand til at leve sammen som ægtepar. Så efter frieri 06.06.06 - hvad ville så være mere naturligt end bryllup 07.07.07.

 
17.06.06
Så er jagten på det perfekte bryllupssted gået ind. Vi har indset at haven ikke er en mulighed - plænerne er for skrå og der er ingen mulighed for telt. Ej heller telte på vejen vil kommunen gå med til. Telt i anlægget måske? Vi har hentet tilbud hjem fra nær og fjern - nogen bedre end andre. Et sted lød nu ganske godt - specielt og udfordrende. Så det måtte vi da se nærmere på. Så af sted i bilen - logistisk set passer det med 20 minutters kørsel fra kirken. Men ak. Krofatter måtte meddele at de var booket den lørdag - de kunne tage os ugen før - men det er jo ikke helt det samme Overvejelser om at blive viet den 7. juli 2007, men holde fest en anden dag blev overvejet. Hvis vi flyttede festen ville krofatter nu pludselig ikke lave bryllupskage og vi skulle betale 4000 kroner i entre. Så kunne de rende og hoppe. Hvad bliver det næste - at menuen ikke kan være???....eller at vi ikke må råbe hurra når der er turister...eller....men idyllisk så der da ud!

 
24.06.06
Nå, men vestjyder lader sig ikke slå ud af den slags detaljer - så næste sted på kortet blev besøgt. Heller ikke dette sted kunne leve helt op til vores forestillinger om en god fest - maden fejlede ikke noget (tror vi da at se ud fra menukortet og omtaler), men omgivelserne vare bare ikke rigtige. Vi måtte slukørede revidere vores planer og gennemtænke nødplan nr. 14 og 15. Skulle vi leje et sejlskib og sejle gæsterne omkring Venø mens vi trakterede med fadøl og snitter eller skulle vi arrangere med Jernbaneklubben at de kom med et veterantog og kørte os til Thisted og tilbage igen et par gange mens vi spiste jordbær og skålede i små skarpe???? Nej - nu sætter vi vores lid til at tredje gang er lykkens gang.

 
04.07.06
Kaos er nu afløst af forundring. Forundring over at man over 1 år i forvejen er for sent ude med at booke lokaler....vi er da i god tid? Vi var så sikre på at vi havde fundet det PERFEKTE sted at holde fest - hyggelige rammer, god mad, en oplevelse værd. men sådan skulle det jo ikke være.
Nå, men lokalet er vistnok på plads nu - vi mangler bare en bekræftelse fra 'Stedet' så er vi klar. Menuen er vi allerede næsten sikre på - vi vil jo gerne servere god mad. 'Stedet' er dejligt beliggende - tæt  ved vandet i et skønt område - kan man ønske sig mere....nåh ja - godt vejr, men det kan vi vel ikke bestille i forvejen.
Vi lægger bestemt ikke op til et suppe-steg-is arrangement og musiker ovre i hjørnet - forvent ikke en hvid brud, taler og festsange, eftermiddagsbryllup og bryllupsvals. Men vær sikker på at vi skal feste og hygge os og at ingen går sultne eller tørstige fra bords.

Her ses stedet - hvor det er helt præcist er endnu en hemmelighed for de uindviede.

 

11.07.06
ARGH....Nu må 'Stedet' altså godt se at svare tilbage med en bekræftelse af at vi fester hos dem 07.07.07...Ikke en lyd har vi hørt. De er sikkert tage på ferie i Sibirien eller Sydafrika - så kan vi andre gå og svede herhjemme - både over vejret og over om vi mon har et lokale nu. Har vi ikke det må vi i gang med nødplan nr. 16, 17, 18 og 19...Kan vi mon satse på nogen af dem?

side15øny.jpg (41236 bytes)

 
12.07.06
Ah....Vi bliver en smule bekymret...intet hørt fra 'Stedet' endnu.....bliver altså helt nervøs for om de har brændt os af. De får til i næste uge.....så ringer vi.....hvis vi tør? Nå, men Kirken har da tid - tror de var en smule undrende over tidspunktet....men det er jo vores valg. Det kunne godt lade sig gøre og sådan bliver det....det er så bare ærgerligt for de gæster der er langvejs fra. Nu skal vi så selv kontakte præsten - altså hvis vi har en foretrukken præst....jamen det har vi da. Vil ikke risikere at få den MEGET langtrukne sovende præst vi husker fra en af forårets begravelser...det skulle jo gerne være en glad dag! Så vi må maile ham og høre om han vil udskyde sin ferie i Alsace, Rom, Agger eller hvor præster nu holder ferie....kan han ikke det har vi endnu en i ærmet...men den første er nu den bedste!
Fotografen er et kapitel for sig. Først adspurgte 'semi-professionelle' fotograf har takket nej. ØV BØV.....men sådan er det jo. Om det så er fordi han ikke er vant til at fotografere brudepar skal jeg lade være usagt - han er vant til det våde element.....og fisk er vi jo ikke. Så tager vi da bare og ringer til den professionelle fotograf vi har arbejdet med før.....næh nej - de tager ikke bryllupsbilleder længere.....WHAT?????? Det var da en underlig beslutning...okay - efter læsning på diverse bryllupsfora, så kan jeg godt se at brudepar i dag er nogen krævende væsner.....men sådan er vi jo slet slet ikke...vi har bare nogen ideer og de SKAL føres ud i livet.....så nu står vi så her med et problem. Skal vi kontakte den anden professionelle vi har kendskab til og som vi bestemt ikke har noget godt at sige om, eller skal vi tage en helt tredje professionel noget herfra som er afprøvet og gav en ganske speciel oplevelse....eller skal vi stikke fingeren ind i telefonbogen og udpege en helt tilfældig fotograf......tror det bliver det sidste....lidt spænding skal der jo være på dagen, så hvorfor ikke fotografen! Brian vil jo helst selv tage de billeder - det ser jeg så et mindre problem i, så den løsning kan han godt skyde en hvid pind efter!
 
23.07.06
Nå - der gik så lige lidt mere end en uge inden vi får fat i 'Stedet'......argh...stadig intet livstegn....må ha' sendt en mail...tør næsten ikke ringe dertil.....tænk hvis de siger nej. Enkelte familiemedlemmer foreslår Djurs Sommerland hvis alt andet glipper. Det syntes Brian er en genial ide da han aldrig har været i et sommerland...men helt ærligt.....NEJ! Forslag forkastet - Bruden har også ret til en mening!
Vi har hørt fra præsten vi helst vil ha'. Vi har en aftale med ham - hvis altså han ikke er på ferie....så der er jo sådan set stadig ingen  aftale.....mærkelig fremgangsmåde....hvorfor planlægger de da ikke lige den sommerferie 2007 så vi andre kan komme videre i planlægningen?
Fotografen er stadig et hul i jorden. Har kontakt med et par professionelle i området....men deres priser signalerer lidt for professionelle kan vi se....den ene er åbenbart tidligere brugt af B&O .... det borger jo selvfølgelig lidt for kvaliteten..men nu behøver vi jo ikke ligne et par Beolab Penta'er!
 
25.07.06
Stadig intet hørt fra 'Stedet' så nu har vi skrevet en pæn mail om vi ikke nok må få en bekræftelse på at vi HAR booket restauranten.....bare de nu svarer...bare de nu svarer....bare de nu svarer.....SNART!
Vi bør nok snart overveje hvordan indbydelserne skal se ud, så jeg kan shoppe materialer....selvom der er lang tid til brylluppet skal materialerne jo indkøbes...i de rigtige farver. Næste problem er så at farvetemaet godt må hænge lidt sammen....så er problemet jo så.....skal det være så gennemført at alt matcher tøjet???? I så fald går der LANG tid inden de indbydelser kan sendes ud, for det har vi bare slet ikke styr på endnu.

Kjole - jo tak.
Hvid kjole - nej tak.
farvet kjole - ja tak

.....men hvilken farve??? Rød, grøn, blå, stribet, prikket, lang, kort.....ak - mange spørgsmål at tage stilling til. Hvis bare den restaurant ville svare - så ville der måske komme lidt mere ro på!

 
27.07.06
ENDELIG e-mail tilbage fra stedet. De har holdt pladsen....holdt pladsen??? Det er da noget man siger til folk i biografen - hey jeg har holdt en plads til dig. Nå, men hvis alt glipper, så må vi forbi den lokale pølsevogn. Ellers er der jo altid færgen til Sylt, Oslo færgen eller Harwich færgen at falde tilbage på.
 
August 06
ARGH....fætter ind fra sidelinien. Bryllupsfest 2 uger før os, traditionelt bryllup, hvid kjole, mange gæster, sange, mad, lille intim kirke......uh det var en svær en at sluge. Sad et par dage og kikkede ud i luften og sagde grimme ord mens jeg krammede pc. Men nu er vi jo ikke sådan at slå ud, så efter nogen måneder må vi jo have vænnet os til tanken om at vi ikke leverer ÅRETS bryllup, men ÅRETS underligste bryllup. Det er der måske endda mere perspektiv i.
Bruden kan så reflektere over:
- hvem finder den flotteste kjole og brudebuket.
- stjæler nogen brud 2.'s allerede planlagte bordpyntideer
- bare nu menuerne ikke ligner hinanden for meget (tror det er her der er STØRST chance for at vi ikke matcher med den meget utraditionelle menu vi har på tegnebrættet.
- bare gæsterne orker at tage til bryllup 2 uger i træk.
 
20.09.06
FOTOGRAFEN ER FUNDET!......men han kan ikke den dag. Hvorfor er vi så ufattelig uheldige med planlægningen af det her bryllup? Han skal fotografere i Ålestrup....hvad ligner det - her er da meget bedre her!
 
September 2006
Fnis...kjoleprøvning i Humlum. Sjov oplevelse. Brudgommen nægtede at deltage - men lidt kvindelist gjorde at han alligevel befandt sig i et venteværelse omgivet af sko, tasker, strygejern og kjoler sammen med et par andre mandfolk, rødvin, kage, kaffe og en mængde aviser og magasiner. De må have prøvet det før i kjolebutikken. Nå, men ud i verden og se på kjoler. Dem var der masser af - men hvor skulle man begynde og hvor skulle man ende. Der var 2 ekspedienter A og B.
A: Find et par stykker og smut i prøverummet - så kommer vi med flere.
B: Find 6-7 stykker så du kan prøve lidt.
Nå, men ind i prøverum UDEN kjoler, af med tøj og vente vente vente. Hviske tiske mellem A og B udenfor...hun skal giftes næste sommer.....ja det behøver de sgu da ikke hviske - jeg ved det godt og sjovt nok - det gør brudgommen også! Nå, men ind kom kjole 1. Mørk vinrød ud i et med diskret broderi ned ad brystpartiet. Okay - discount lignede det. Kik på prismærke...uha - discount var det ikke  Af med kjole igen og vente vente vente på forsvundet ekspedient. Så lang tid burde de ikke tage at finde kjoler i den store mængde de havde. Ny kjole ind. smart 2 delt i lilla, corsage med perler og lang nederdel. Hmnn...lignede et buttet stearinlys til en overdimensioneret juledekoration. Af med kjole og VENTE igen på at ekspedienten dukkede op med samme kjole mørk rød. Se det var der mere nisse over! På med kjole og mavsen ind. Så ganske godt ud! Underligt stof draperet præcist over delle midt på maven. Bestemt ikke beregnet til at skjule noget - nærmere fremhæve. Ekspedienten forsøgte at forklare at drapering i den ene side ville se godt ud - jeg syntes bare det gjorde dellen mere skæv - nu sad den nærmest under den ene albue. Måske kunne man flå den af på en eller anden måde (stoffet - ikke dellen - den  bor her vist fast!). Efter endnu mere ventetid i undertøj og fest sko og KÆMPESPEJL kom en fin petroleumsfarvet kjole ind. Den var godt nok smart. Desværre er enten den eller jeg bygget forkert - stropperne gled hele tiden ned over mormor-armene - ikke specielt kønt. Ekspedient A forsøgte sig med at drapere et sjal (der fulgte sjal med til ALLE kjoler om man ville eller ej) ved at lave nogen små 'roser' (for mig lignede det store knuder) så det ville blive på plads. Rædselsfuldt. Ekspedient A mente det kunne lade sig gøre at sy nogen indlæg ved udskæringen så den ville sidde kønnere....jo tak, men jeg skulle jo også gerne kunne røre mig i kjolen! Så af med den igen. Så kom Ekspedient A slæbende med en drøm af en galla. Rød lang nederdel med flot corsage i flødefarvet med røde roser. Brede stropper ved skuldrene med de mest RÆDSELSFULDE stofroser (de må ha' været muligt at klippe dem af!). Skøn dress. På med den for at opleve at den var mindst 6 numre for stor. Ekspedient A forsøgte at nåle den ind i ryggen, men selv om man tog 25 cm af så ville den stadig ikke være god. Nederdelen passede, men corsagen skulle faktisk syes om. ØV bøv! Af med den og på med den mørke nissekjole. Den var smart - hvis man så bort fra draperingen.
Ekspedient A:  Du bør have mørke sko på til kjolerne - det ser pænest ud.
Ekspedient B: Når det er bryllup skal du have hvide sko på og en hvid buket.
Ekspedient A: Du er ikke god i lyse farver - du bør have mørke, stærke farver.
Ekspedient B: Du vil være rigtig smart i en lys farve og lidt sommerkulør.
Ude af prøverummet cirklede jeg lidt om nissekjolen og nu insisterede Ekspedient B på at hænge den til side til dagen efter så den ikke skulle blive udsolgt. Jo tak, men jeg syntes måske lige jeg skulle se udbuddet andre steder før jeg sprang  ind og supershoppede et stk. brudekjole. Så hjemad man drog en erfaring rigere.

Jeg lærte følgende:
1. Jeg ser forkert ud i lyse farver, mørke farver og stærke farver.
2. Jeg kan ikke ha' sorte eller hvide sko på.
3. Min brudebuket bør være hvid (og her drømmer man om fantastisk sammensurium af mange farver).
4. Mormor-arme kan KUN skjules med ultragrimt knudesjal - ærmer findes åbenbart ikke med mindre mormor-arme skal være oldemor-arme.
5. Jeg hader ekspedienter der lader en vente i prøveskjul med MEGA spejl og ultratynd dulle i naboskjulet der fortvivlet udråber: ÅH NEJ - MINE LÅR SER ALT FOR TYKKE UD I DENNE KJOLE....har du den i en str. 34?
 
14.10.06
Fest i familien. Tror de fuldstændig har misforstået budskabet om anderledes fest, ingen festtaler og sange. De går åbenbart rundt og tror på musik, klippe-strømper, slasken på tallerkner og kyssende brudepar. Deres forventninger bliver ikke indfriet. Åh herre gud - bare de nu ikke bliver dødskuffede.
Måske man kan mærke lidt forfald blandt de ældste forventede festdeltagere - ærgerligt - men forståeligt. Bare så andre kan se bort fra ferie i lige netop den weekend og hjælpe os med at gøre vores bryllup til den bedste fest længe.
 
19.10.06
Præstationsangst - det kan alle og enhver få hvis de frekventerer de gængse bryllupssider på nettet. Budgetter der minder om budget til indkøb af mindre landbrugsejendom med 400 køer, gæstelister så lange som listen til kronprinsens bryllup, mad med så fine navne at selv franskmænd må give op. Brok over ikke overholdte tilmeldelsesfrister, brok over svigermødre, gamle veninder der melder fra, tanter der formodes at møde op i fløjl og andre små detaljer fylder så meget i andre brudes planlægning at de må formodes at besvime af stress inden længe. TOTALT opblæst ambitionsniveau. Ønsket om den altoverskyggende, overdådige, ubetalelige oplevelse der varer max 10 timer og kræver afbetaling over 30 år. Overnatninger på slotte, herregårde, og indflyvning af rockbands fra fjerne egne.....hvad er det lige der går galt i folks hjerner? Hvorfor higer man efter det ultimative når man næsten er ved at blive skilt inden man bliver gift?
Vores ambitionsniveau er helt anderledes. Vi higer efter en fest i hyggeligt omgivelser, god gedigen mad (og nok af den),  snak og morskab. Der er ingen dresscode - bortset fra svigermor der er er forment adgang med mindre hun kommer i kjole (mener brudgommen).
 
29.10.06
Så et program i tv om Familien Jensen - en almindelig familie i dagens Danmark. En af sønnerne i den serie skal giftes og hans kommende kone forklarer stedet hvor de skal holde bryllup, at de selv ønsker at medbringe lys til toiletterne, toiletpapir og håndcreme. Så man lige mig kikke underligt på tv'et......håndcreme???? Skal vi også stille med håndcreme til bryllupsgæsterne? For ikke at tale om hvilket toiletpapir jeg nu skal planlægge at indkøbe....skal det være julerødt toiletpapir til 100 kroner pr. rulle, Sudoku papir eller Lambi's det blødeste?

Hvorfor skal der være stearinlys på toilettet???? Det er da ikke der festen er? Troede lige jeg havde fod på indkøb og detaljer - kan nu se at der er noget jeg har overset! Må straks udtænke plan over serveringspersonalets parfumer, matcher stolesæderne vores 'tema'?, strategisk placering af buske udenfor OG indkøb af toiletpapir! Se - nu er der gang i planlægningen......suk!

 
19.11.06
Alle spørger om hvordan det går med brylluppet? Hvordan går det???? Det går da lige som det plejer. Vi er ikke rykket en millimeter ud af starthullerne endnu. Alt bliver ved tankespind, illusioner og underfundige drøftelser. Skal vi mon flyve i helikopter til 'Stedet'? Skal vi køre i trillebør? Skal buketten være 2 roser og en dusk asters sat sammen med en elastik eller en skøn drøm af blomster og lange ranker? Se - det er slet ikke nemt at blive gift. Det har faktisk været nemmere at leve sammen i 19 år uden at skulle bryde sin hjerne med dette emne! Alle tror Thilde skal være brudepige - næsen bliver længere og længere. Hun skal bindes til den nærmeste marmorstolpe i kirken så hun ikke fjumrer rundt bagved alteret og råber op om årtiers støv og spindelvæv eller entrer alterstolen og holder tale om børns rettigheder på Mundbergs Allé 6! Så fik vi det på plads. Og lad os så lige tage den en gang til: Dette bliver et utraditionelt bryllup!

- Ingen dans og musik
- Ingen taler (okay - måske en enkelt eller to indbudte) og festsange
- Ingen brudevals (vi ønsker ingen panikscener)
- Ingen polterabend

Til gengæld lover vi så:
- Masser af god mad (det kan vel ikke komme bag på nogen?)
- Koldt at drikke
- Kaffe og kage
- Hyggelige mennesker
- Flot udsigt (om 'Stedet' vil)

Se så kan vi strege det fra den laaaange liste over to-do-before-wedding.

 
11.12.06
Åh nej - nu skulle invitationerne ifølge vores bryllupsplanlægningsdiagram have været sendt ud - og hvor er de????? Inde i hovedet på bruden. Dumt tidspunkt at få præstationsangst på. Det er da kun indbydelser og til folk af familie og nære venner - piece of cake? Hvorfor er det at det er så svært at tage stilling til om det skal være den ene slags papir eller den anden? Hvilket format? Skal der bånd på? Hvilket farvetema? Skal der overhovedet være et farvetema? Ikke engang en tur i Kreativ Hobby kunne sætte de indbydelser på plads - så er der kun et at gøre........vente på en god ide spirer frem.
Kjolen da - er den på plads??? Nej nej - den er også kun inde i hovedet på bruden. Sko? Hår? Buket? Nope - hovedet er fyldt op. Ikke så sært at man  går ned med stress i højsæsonen når hovedet også er fyldt med priser og betingelser til USA, Canada og Alaska i en sammenblanding med et bryllup af dimensioner. Bare det nu ikke bliver mikset for meget sammen. Tro mig - bryllupsrejsen går IKKE med MyPlanet! På arbejde var en produktassistent så venlig at gøre mig opmærksom på 7-års kriser i ægteskaber.....kan man da ikke blive fri for den slags. Krise mig her og der - vi bliver ikke gift for at gennemgå nye kriser med fastsat interval! Dem klarer vi fint uden. Lad mig i flæng nævne vand der fosser ind af sydgavl i regnvejr (selvom gavlen er omfuget denne sommer - og IKKE af Brian!), PC nedbrud (hvad er det bruden gør ved de der PC-batterier?) og rotter i undergrunden (ikke på loftet!). Måske er vi egentlig slet ikke skabt til at være gift men bare leve sammen forlovet resten af vores liv. Hvad er det der er så gudeskønt ved at brænde alle sine sparepenge af på en dag? Måske trænger vi bare til en lille fest?
Rolig nu - der er stadig bryllup - og forhåbentlig når vi at få styr på detaljerne inden!
 
06.01.07
Godt nytår - det må da blive et forrygende år. Det er jo ikke hvert år man skal giftes.
Og hvad er det så der er så forjættende ved at blive gift for tiden. Nu blev vi igen overløbet - denne gang af en kusine. Det er jo ikke til at komme til for nyheder for tiden....måske jeg bare skulle aflyse det bryllup nu og synke tilbage i min lænestol med en kold sodavand til hjernen og en kage til maven. Det giver et mindre forklaringsproblem over for brudgommen over at bordet flyder med prototyper til invitationerne....bare rolig - giv tid giv tid - de kommer ud.....når jeg er færdig!
Ellers så kribler det sagte i maven over alt det vi skal nå inden juli. Brian har måske fundet en fotograf (vi har begge arbejdet på det projekt længe)....så håber vi bare at det er en stabil fyr- der også ved hvordan man tager billeder! Men kameraet er godkendt oplyser Brian.
Vejret må vi tage en snak med de høje guder om - det kunne jo være rigtig rart med godt vejr i juli - men hvad er chancen for det. Vinteren er jo ikke begyndt endnu, så vi kan vel risikere sne i maj og frost i juni...godt vi ikke satsede på telt i haven!
Kjoler - se det er en udfordring. Det var nemmere at shoppe tøj til enhver anden lejlighed (siger kvinden der købte 8 bluser selv samme torsdag januar). Vi er jo HELT enige om at det ikke skal være en hvid model. Ikke creme. Ikke råhvid. Ikke beige. Ikke æggeskal. Ikke ....... ja forvent noget farvet - så bliver du nok ikke skuffet.
Så er spørgsmålet bare om det skal være den ene eller den anden?

 

 

13.01.07
JIHAAAAAAAA.....så er papiret til indbydelserne (næsten) indkøbt. Prøv at slippe hobbygal kvinde ind i Panduro Hobby i en time og se hvad der kommer ud igen! Brian kørte uden at brokke sig dankortet igennem. Ud kom en pose med papir og pynt....ikke overvældende meget, men nok til at begynde. Så tager det såmænd kun 60 arbejdstimer at få indbydelserne samlet.....om alt går vel! Indbydelserne er en ligeså velbevaret hemmelighed som hvor festen skal holdes......Nogen er jo så heldige at modtage en invitation, andre må vente på at de kommer her på webben. Men de kommer nok op på vanlig Fiddistandard! Men prøv at se her...

Flotte papirer.....men hahahaha......det er jo selvfølgelig ikke dem jeg har indkøbt....de forbliver en hemmelighed. Ellers skal vi til at regne på gæstelisten og ha' gennemgået menuen. Gæstevisit på stedet venter vi lige med til det bliver tørvejr!
11.02.07
60 arbejdstimer til indbydelserne er STÆRKT undervurderet. Der er rundt regnet 2500 enkeltdele der skal samles i den rigtige rækkefølge....og indtil videre har jeg lavet 2 fejl.....så den der finder fejlen får en ekstra øl til festen! Måske man skulle lade være med at overvurdere værdien i en flot indbydelse og springe over hvor gærdet er lavest - få dem printet hos en bogtrykker - eller kravle under hegnet og købe en færdigfabrikeret model.........narj....det ville ligne mig dårligt! Så på med vanten og limen - here we comes......giv mig lige 60 timer mere!
15.02.07
Kjoler......hvad er det egentlig med de brudekjoler. Hvad er værdien i en flot kjole man har på i bom bom rundt regnet 12 timer.....en gang i sit liv må man ligne en prinsesse - eller en marengs! Så ud og se på kjoler igen og ryste den underlige oplevelse fra sidst af.
Bio Blanca i Snedsted lød tilpas anderledes så der måtte vi da hen. Prøv at købe en kjole i en biograf - det er da ikke normalt. Det var kjolerne som sådan heller ikke. I kjole - af kjole - i kjole - af kjole - i kjole - af kjole.....se det er noget der giver varmen. Om det giver den ultimative oplevelse ved jeg ikke, men den arme ekspedient gjorde virkelig sit bedste i sin str. 36. Første kjole fik mig til at ligne det døde hav - eller var det en strandet hval? Okay - den ville matche PERFEKT med de sandaler jeg havde udset mig i skobutikken - men hvad hjælper det at fødderne ser brandgodt ud hvis man ligesom totalt mangler farve i resten af kroppen (og fødderne er dækket bag en lang kjole!). Så den måtte ud til højre. Næste kjole mindede mest af alt om havresuppe med solbærsaft - så vil jeg altså hellere ligne en citron. Så den måtte også lade livet. Ind kom så KJOLEN......måske. Den ligner en...og den er ....farvet.....og den har ....længde og er pyntet med .....! Se det kan man da forstå og se hvor den var fin på min spændende krop! Så den kredsede jeg lidt om. Med lidt tilretning kunne den være KJOLEN....må lige tænke lidt. Tilbehøret havde de også - i min stil - selv den yndigste lille tasketingest (som min mor OG Brian nedlagde forbud imod, men som Mathilde og jeg ville elske at eje!). Men nu hænger kjolen i tænkeboksen til i morgen.
På hjemvejen kunne vi jo lige så godt runde Humlum kjoler (se kjoleprøvningen i september!) Ny ekspedient denne gang - bestemt ikke nogen bedre model! Hun fandt 4 kjoler - heraf INGEN af den type jeg foreslog. Ingen af de farver jeg ønskede. Blev proppet i Nissekjolen fra september - bare nu kamufleret som lilla bloklys - hvad er det lige med de ekspedienter og lilla? Det går altså bare ikke med draperinger lige hen over maven - no way! Det fattede ekspedienten ikke og mente at det kunne man da bare tage af så - ja men hvor var så lige det fikse ved en kjole med en enkelt række perler ved halsen? HURRA hvor festligt. Næste kjole havde en besynderlig udskæring der mest af alt kunne bruges som tagrende - hvis den altså var vandtæt!  De stropper der fandtes sad nærmest om albuen. Hun mente så sagtens de kunne flyttes op på skulderen (nåh ja - det er da også bare en halv meter længere mod nord!) Ekspedienten mente ikke der var  nogen grund til at skifte nederdel hele tiden så man kunne da bare prøve corsager i forskellige farver til lilla bloklys nederdel! Ganske nemt at se hvordan man så kommer til at ligne et fastelavnsris! Nå, men hårdt presset kom hun da i tanke om en anden mulighed. Den stod jeg så i prøverummet og glædede mig til INDTIL ekspedienten stak en RÆDSEL af en 3-delt (top, nederdel, jakke) ind af åbningen i naturfarvet silke med små nister i og 3 perlemorsknapper ned foran på jakken.............ARGH......sådan fik man lige tilført 40 år til sin dåbsattest på 2 minutter. I den og den var helt sikkert ganske flot (og som hun sagde ganske velegnet til et rådhusbryllup midt i juli - hvem havde fortalt hende det??? Ikke mig!). Så af med den igen! Nå efter lidt snak om mavedraperingen og om at hun måske kunne få den hjem i en anden farve (men ikke gjorde mine til at finde ud af OM den måske kunne fås i noget jeg ønskede mig!) fandt hun HÅRDT presset en kjole med ærmer i et vældigt fint snit og udformning.......den var så bare lige 4 numre for lille. Som hun sagde - der kan du bare se hvor dårlig den  sidder på dig og hvor oldgammel man kommer til at se ud med de små ærmer - og du ser desuden pensionistagtig ud i røde kulører! Tag den søster! Efter endnu en rædsel af et underligt sæt i irgrønt viskose (som krøller for et godt ord - men der er jo ikke nogen der render rundt med et strygejern sådan en dag sagde ekspedienten!) så opgav jeg faktisk kommunikationen og overlod hende til min mor for jeg havde en ide om at hun ikke talte vestjysk som jeg - men nærmere en form for kinesiskvestjyst. Der var i hvert fald visse sproglige forståelsesproblemer! Min mor blev da heller ikke klogere for UANSET at hun fortalte flere gange at hun ikke ville i en kjole så var det faktisk SLET ikke muligt at finde noget uden det enten var en kjole eller en nederdel. Man måtte ikke komme i sort, hvidt, hun kunne ikke bruge svage grønne nuancer - der var ikke det der ikke var galt. Så var det jeg opgav. De har faktisk et ret stort udvalg af kjoler - men jeg ved ikke helt hvad de skal bruges til hvis de ikke må prøves for at blive solgt? Det er faktisk lige før jeg overvejer om vi ikke brude udskyde det bryllup nogen år endnu for planlægningen tager altså MEGET længere tid end man kan forestille sig!
Hvad er det så lige det der med sjaler. Hvorfor skal de hæftes til menneskelig krop i form af rosenknopper ud for armhulerne? GUDSKELOV havde Bio Blanca et andet alternativ der tager sig betydelig meget flottere ud.....der må være basis for udvikling indenfor sjaler og andre draperingsstykker til dækning af overdimensionerede overarme og rygstykker!
 
24.02.2007
Bare rolig - der er styr på kjolen nu! Har bestilt fin engelsk model i dansk størrelse. Passer godt til både mode, teint, gulvtæppet og håret. Så er problemet bare at den slet ikke passer til det tema bruden havde om bordpyntning. Så nu må man enten affinde sig med farveforvirring eller også udtænke ny smart plan......hvad mon jeg vælger? Kjolen skal lige hentes hjem - der er jo lidt der skal passe til.....uh - glæder mig helt. Har brudgommen set kjolen? Jow da - om han så havde øjnene åbne vides ikke - men hvad gør det egentligt om han har set den eller ej - det er jo da bare en kjole!
Sko - har kikket - intet fundet endnu. Jeg ved hvad jeg vil ha' - jeg ved bare ikke om sådan nogen futteraler produceres. Se det er det store spørgsmål. Kan ikke bare bestille over nettet - skal være helt sikker på de passer til mine ligtorne, skæve tæer og nedsunkne forfødder.
Indbydelser....hahahahaha...fnis....fnis.....stik mig lige 60 timer mere! Jo - jeg ved godt jeg sagde at jeg snart var færdig....det er jeg også. Tro mig  - de er lige på trapperne. Godt man kun bliver godt EN gang i sit liv!
 
09.03.07
WAU - vi rykker nu....nu har vi en fotograf på plads. Dog må ALLE gæsterne gerne skyde løs med digitalkameraerne under festen og e-maile os billeder. Vi har formentlig ikke selv tid - selvom vi hellere er bag kameraet end foran kameraet. Fotografen er med i kirken og lidt fotosession bagefter men ellers er vi på egen hånd.
 
02.04.2007
Så er indbydelserne på vej ud....pyha. 3 gange 60 timer var lidt undervurderet til den type invitationer - hvad tænkte bruden dog på da hun udviklede prototypen efter et forslag på internettet?????Hun må være bindegal. Nå, men udkommer jo så også samtidig informationen om at festen skal holdes på Venø Kro - hvilket giver gæsterne mulighed for søsyge på den ca. 2½ minut lange sejltur fra fastlandet til øen. Må hellere forberede brækposer til sejlturen med vores monogram på.
 
07.04.07
Nå - posten har bragt vores indbydelser ud kan vi fornemme på de mange mails vi modtager. Endnu har ingen ringet for at spørge om hvordan man åbner indbydelsen - ej heller om hvordan man får en halv meter indbydelse ned i den lille kuvert igen. Kuvert....hmnn....minder mig om at jeg bør konfrontere kuvertproducenten med information om at limen der skal få kuverten til at lukke ikke fungere med almindelig vestjysk slikkeri eller spyt (bare rolig - det var prototypen jeg spyttede på!). Heldigt at bruden i sit lille diskrete hobbyhjørne også havde en limstift! Uheldigt at de på posthuset IKKE havde en limstift så vi måtte vande frimærkerne på en svamp og tage invitationerne med hjem igen for at sikre os at frimærkerne blev på kuverterne trods det at vi nærmest havde stampet på hjørnerne for at få dem til at sidde fast! Nå, men heller ingen opringninger eller breve fra postvæsen om manglende porto - pyha....we did it! (Næste forsøg havde været en hæfteklammepistol!)
 
15.04.07
Pyha - det vælter ind med tilmeldinger om at deltage i vores bryllup. Har ca. hørt fra halvdelen af gæsterne og indtil nu kun et enkelt afbud på grund af fodbolddrømme i Benidorm. Efter at have set billeder fra Benidorm på nettet kan jeg sagtens forstå at det trækker mere end en eftermiddag på Venø......vi håber du vinder ALLE kampene!
Brudgommen har styr på frisøraftalen til brylluppet - det var så lige en overhaling af  bruden der slet ikke er kommet ud af starthullerne endnu og stadig skal giftes i bare tæer hvis hun ikke snart får indkøbt de sandaler/sko/tennissko! Kom så af sted blev der sagt! Katastrofe der nær var endt i afklipning af hår i 3 cm's længde er også afværget (nej - bare rolig - det var ikke lus - det var noget spiseligt!). Brudepigen er ved at fatte noget med at bryllup = kirke. Hun er dog stadig af den overbevisning at både mor og datter skal i lyserødt og vi skal da ha' lyserødt glimmer i håret hvis vi skal være smarte (Hvis nogen ved hvor jeg kan indkøbe hårspray med lyserødt glimmer så send endelig en mail!).
Bil til og fra kirke har vi sat folk til at finde ud af - måske ender det med Blå Berlingo med kattepotespor på kølerhjelmen - ellers må vi cykle - vi har jo da taget turen til Venø på cykel nogen gange. Dog må vi så rykke middagen for det når bruden altså ikke på cykel for ikke at tale om brudepige på lille cykel med støttehjul der skal undersøge enhver sten eller regnorm på vejen. Bordkort arbejder vi stadig på - inde i brudens hjerne - vi kan dog allerede oplyse at de ikke bliver en halv meter lange og foldes i alle retninger. Måske vi bare tager noget HELT traditionelt på det punkt - eller også???? Bordplan er en helt anden sag. P.t. skal alle gæster skifte plads hvert 20. minut - se det bliver da sjovt. Måske vi skulle bede om rulleborde og kontorstole så vi kan trille gæsterne rundt om bordet?
 
23.04.07
Mathilde har lige hærget en kirke i omegnen. Da vi var vel ude i bilen igen var min tanke: hun skal IKKE med til mit bryllup. Så var det jeg kom i tanke om at hun var mit eget barn og så måtte jeg jo kapitulere og gennemtænke den ide igen. Hvad gør vi så  når 4-årig ikke forstår at det ikke er en legestue, at nogen faktisk ønsker at HØRE hvad præsten siger og at kirkebænkene ikke er klatrestativer? Der må laves en plan. Første step er at forklare provsten eller præsten at der er inviteret 10 (!) børn til festen. Andet step er at gange Mathildes opførsel med 10 og derefter lære at tælle langsomt baglæns fra en million til nul for derefter at se ganske afslappet og lykkelig ud. Kan man mon få piller der bedøver børn i 45 minutter eller lader dem sidde stille og kikke på bogstaverne i en ny salmebog?
Noget slog mig i kirken......hvorfor skulle jeg lære alle de samler udenad som barn når man ikke synger dem længere?
 
07.05.07
SHIT.....2 måneder til dagen. 2 måneder til at få styr på alting og ingenting. 2 måneder til invasion fra øst og vest....hvad har vi dog rodet og ud i? Hjælper lidt at vende situationen på arbejde og lave en to-do liste til kroen. Tænk hvis de har glemt os derovre? (Hvorfor skulle de dog det når vi har en aftale?)
 
09.05.07
Vi har  været på kroen i dag til samtale om vores nært forestående bryllup. Desværre havde vejrguderne ladet en storm sejle ind over Vestjylland - vel vidende at bruden ikke er søstærk.....selv ikke med en sejltur på 2 minutter. Ingen brækpose nødvendig i denne omgang, men havde det varet 2 timer så havde det været en anden sag. Efter at have turneret øen rundt på sightseeing (estimeret tid 10 minutter) og set det meget varierende dyreliv (en kat, to fasaner, en hare og nogen får) kørte mod kroen. Nem at finde. Tager man den forkerte vej tager det vel 8 minutter, tager man den rigtige vej tager det vel 5 minutter. Så ingen fare for at gæsterne ikke kan finde os. På kroen blev vi meget vel modtaget af Susanne og Jakob det viste sig at være mennesker vi følte os trygge ved. Det lykkedes os at skræmme kokken ved at oplyse at der til festen deltager 3 tidligere bagere - se det kan godt give lidt præstationsangst over bryllupskagen kunne vi se. Beroliget af os gik samtalen nu behageligt. Vi fik de to bedste lokaler, en fabelagtig (syntes vi jo selv!) ung menu (jeps - vi skal have ungt kød bare lige for at slå det fast), ung pyntning af bordet (hvis det lykkes), God udsigt over Limfjorden mod Oddesund....kan man ønske sig mere ud over glade gæster? Og nej - vi skal ikke have rejecocktail, gammeldags oksesteg med hvide kartofler og brun sovs og citron fromage. Vi skal ej heller have mexicansk buffet, sushi eller pindemadder.

På vejen hjem med færgen skulle vi afhente de bestilte færgebilletter. Bruden så måske en anelse bekymret udover at få udleveret GULE færgebilletter - de matcher måske ikke just lige forestillingerne om et stilfuldt planlagt bryllup. Men da færgeoverfarten er så kort så var der ikke lige tid til at indlede en større diskussion om billetternes farve - så vi må leve med at de afviger fra resten af festen....eller gør de?
 
10.05.07
Så er frisøren bestilt. To tider endda til brudgommens undren. Dog har frisøren måske lige undervurderet tids niveauet på selve dagen ved at give en tid kl. 8.30 og man skal være i kirken 10.30. Hvis man antager at det tager 2-3 timer høs frisøren, så har bruden INGEN problemer med at komme for sent til kirken! Den tidsplan må vi  altså have revurderet ved første besøg i juni måned! Skal også ha' bestilt lyserød glimmer minder 4-årig teenager mig om - selvfølgelig skal vi da det! Inspiration til frisurer - hvad skal man dog vælge?

Kjoleprøvning er bestemt til 18. maj - så må vi se om den stadig passer.....ellers har vi en krise af dimensioner! Har vel afprøvet i retningen af 400 par sko og stadig ingen fundet som passer til de skæve tæer. Det bedste par giver en stor risiko for at brække benet op af kirkegulvet. Det vil ødelægge resten af dagens tidsplan så det tror jeg ikke vi vil forsøge. Enten må jeg revurdere mine ønsker eller genoplive nogen af de gamle futteraler. Hvem har da også bestemt at kvinders fødder skal stoppes i sko med sylespidse snyder på sylespidse hæle der er 15 cm høje. Ender med jeg må komme i Crocks - de kan da fås så de matcher kjolen.

 
13.05.07
Er i fuld gang med at planlægge 'events' til dagen - det tager godt nok lang tid! Første forsøg mislykkedes - vi prøver igen. Der er 1000 små detaljer der skal styr på indenfor 1½ måned - bare vi nu ikke overser noget vi burde have tænkt på. Tror snart vi skal i gang med at skrive lange lister. Bordkort, bordplan, kirkehæfter, dims, bling bling - enhver husmoder får da angst på under et minut!
 

14.05.07
Har kontaktet Ude og Hjemme! Ikke fordi vi har nogen skandaler at berette om. Ej heller fordi vi vil have vort bryllup publiceret for et større publikum….men de havde altså den yndigste kjole som vi bare måtte have fingrene i. De kunne så oplyse hvem der havde produceret den. Så efter en opringning til producenten og en snak med deres salgsafdeling kunne vi nu konstatere: Den er ikke solgt mange steder i Vestjylland. Nærmeste sted er Thyborøn (forblæst sted laaaaangt ude vest på med måger, fiskerbåde og åbenbart en genial børnetøjsforretning). Lemvig havde kun indkøbt dele af beklædningen og ikke det mest essentielle tøjstykke. Ellers kunne Thisted måske hjælpe (de havde så ikke købt andet end små størrelser). Vejle var også en mulighed, men noget langt væk, så hellere Thyborøn. Så nu skal vi på shoppeloppe tur på fredag…..håber de har den hjemme – det er nemlig ikke lykkedes mig at finde et telefonnummer til forretningen (og de må da ha’ telefon selvom det er langt ude vestpå).

 

16.05.07
Skoene er indkøbt så nu kan der godt blive fest! Efter gennemtrevling af hen ved 10 skobutikker er det lykkedes at finde nogen som er lige så skæve som mine tæer, lige så elastiske som mine ankler og lige så usynlige at man ikke kan se dem under kjolen. Smart trick! Har spadseret frem og tilbage i dem herhjemme – de er godkendt og har også fået MyPlanet godkendelsen. Ah…det var dejligt at få den hurdle overstået. Det går jo da heller ikke at brudens mor kan finde sko før bruden!

 

17.05.07
DEN ER VÆK………Den er simpelthen blevet væk for mig! Jeg har ledt og ledt og ingen steder er den at finde. Jeg har endda kikket ned og op, men nej – den er væk! Det er en katastrofe…..nåh ja – man overlever vel, men den kunne ha’ været ganske rart at have haft til mit bryllup. Ingen har set den i flere år, kunne selv blive i tvivl om det er et tankespind, om jeg rent faktisk HAR haft en og det har jeg! Jeg har kikket på billeder og der var den. Jeg har vist dem til Brian og han kan svagt huske den fra vi mødte hinanden. Hvor kan jeg ha’ gemt den?....hvis jeg da ikke har glemt den et sted? Det er uretfærdigt hvis nogen har to og jeg ingen har! KOM MED DEN!!!!!! Så hvis nogen ser den så lever den lige tilbage til mig – og helst inden den 7. juli….min talje altså!

 

18.05.07
I dag drog vi af sted på kjoleprøvning. Kjolen var jo indkøbt, men tænk hvis den nu var krympet af at hænge nordpå. Så af sted med os! Vel ankommet til forretningen kunne hun ikke finde kjolen. Tror måske lige man kunne ane en bleg brud….væk???????? Hun kikkede igen og kom tilbage og spurgte om den havde været til skrædder…..nøh…ikke endnu…aha sagde hun og forsvandt igen. Tilbage drog hun med kjolen – jow den var der sørme…pyha. Kunne lige forestille mig trawle igennem SAMTLIGE kjoler en gang til for at finde en ny. Hvilken redning (og nok heldigt for Brian og Mathildepigen). Prøverummet entreres. Kjole på – jow man kan stadig komme i den. Ingen grund til panik (sådan helt!). Får derefter skæld ud af ekspedient med dårlig stil over at forpartiet på min krop ikke er rettet af med et vaterpas og ikke er understøttet korrekt i forhold til kjolen (Skulle man måske tilkalde en byggesagkyndig med det samme?) Nå, men hun retter og hiver og brokker sig over at underbelægningen bør udskiftes. Efter at have fortalt hende at jeg havde fået udtrykkelig besked på IKKE at lave indkøb af undertøj før EFTER tilretning så mener hun at vi da lige kan trille til Thisted og shoppe og så komme tilbage. AHMMMMMM nu er det jo en tillidssag hvor man køber undertøj, så NEJ VI KAN IKKE LIGE TRILLE TIL THISTED (i øvrigt er det en TOTAL omvej når man egentlig skal til færgen i Agger efter kjoleprøvningen). Nå, men brokkeriet fortsætter fra hendes side og jeg resignerer og beslutter mig for at min kjole ikke skal tilrettes hos deres skrædder i Nykøbing når ekspedienten ikke engang formår at nåle den ind de rigtige steder. Kan lige se scenariet for mig når vi kom igen og indsnittene lå forkert. Så var det vel mig igen der havde klokket i det! Af kjole igen (mens man bestikker 4-årig til at forholde sig roligt ved hjælp af 3 tre slikposer til en krone). Kommer i tanke om at jeg også har brug for endnu et sjal. De har sådan nogen fine faconsyede (ikke lagner!). Hun ser farven på det den skal passe til og her hopper kæden af for hende. Hun fremdrager den ene rædsel efter den anden og INGEN af dem bare tilnærmelsesvis passer til det stykke beklædning jeg har medtaget. Kommer så til at se på ekspedienten selv. Hun er iført hvidt tøj med nogen pelsbesætning ved halsen og på fødderne (som hun slæber efter sig) sidder…..et par blå udtjente badetøfler! Aha….tænkte bruden…..aha…..efter at hun nu har fornærmet mig endnu engang ved at fortælle mig at min lyse hud (!) har brug for et sjal når jeg sidder i solen (det vil godt nok se ganske morsomt ud med soltop og sjal i 35 graders varme?) så resignerer jeg og beslutter mig for at ekspedient med dårlig stil ikke kommer til at sælge mig et sjal! Hun forsøger endnu et sjal og nåler den ind så den sidder stramt om mine skuldre….indtil jeg bevæger armene og den nu fungerer so men overdimensioneret halsklud! Hun syntes selv det ser gudeskønt ud! Hårpynt må der til og vips, sims a la bim har vi stoppet forskellige emner i håret. Beslutter mig for ikke at høre synderligt efter ekspedientens ideer og tager selv en beslutning – så må det bære eller briste! Så ud drager vi fra forretningen med kjole, hårpynt og andre detaljer for derefter at synke sammen i bilen godt trætte. Bruden nærmest i chok over den dårlige ekspedient – havde hun været i forretningen den dag kjolen blev prøvet første gang…..ja så havde jeg nok ikke købt noget! Har nu besluttet at tage kjolen i egen hånd og drage ud og finde en tilretter selv…….ellers bliver jeg vist aldrig tilfreds! Nå, men mod Agger måtte familien Bostrup Strunge. Hvorfor er det at det nu IGEN blæser en stiv pelikan når vi skal om bord på en færge? Efter at have spise en pose søsygepiller (læs jordbærsnørebånd) så overlevede hele familien den 15 minutters lange sejltur uden at blive grønne i hovedet. I Thyborøn (af alle steder i HELE Jylland) fandt vi Blæksprutten på Bredgade…..åh hvilken fryd! Kjolen var hjemme. Ekspedienten rigtig sød. 4 årig rigtig trodsig. Men med fælles hjælp fra 4 arme så fik vi hende stoppet i udstyret og godkendt. Ekspedienten var ærgerlig over at hun ikke lige havde et kamera. Om det var processen med at stoppe 4-årig i tøjet hun ville have foreviget eller om det var synet af tøsebarnet i tøjet ved jeg ikke. Vælger at tro det sidste! Hun så rigtig sød ud (barnet altså). Så efter at hun havde gjort farmand blød og charmet sig til en nederdel også....hov…og en lyserød fodbold – skal der være fest så lad der være fest…kunne vi forlade forretningen og gå ud i de forblæste gader i Thyborøn. Vel vidende at nu var næsten 2 personer påklædt til 7. juli. Okay – vi tilgiver nok ikke lige fiskehandleren at han lukkede for snuden af os…….hvem fanden lukker også en fiskehandel kl. 15 OM FREDAGEN??? De er underlige i Thyborøn!

 
19.05.07
De drog mod vest - og kom hjem igen. Brian har fået købt skjorte og slips laaaangt ude på landet hos Nordsmark. En gammeldags landhandel hvor man sælger alt fra herretøj til gummistøvler og skosværte. Betjeningen var fin - den var nemlig fra Struer. Ekspedienten måtte sluge en kamel og lade kunden bestemme at han ville ha' korte ærmer - vi fornemmede klart at her overskred vi enhver dannelse og Emma Gad roterede i sin grav! Men som han sagde: Kunden har altid ret. Slipset kunne vi ikke klage over, så efter 20 minutter var vi ude igen og var nu et skridt længere mod at  være færdig med indkøbene til den 7. Juli. Mathilde fatter ikke helt konceptet bryllup endnu. Hun mener vi alle skal giftes - både mor, far, Bedstefar, Mormor og hende selv. Hun er helt med på at vi skal holde fest på Venø og sejle i færge og at der skal indblandes en kirke. 
 
20.05.07
Et enkelt afbud i dag - så er vi oppe på 2 i alt. Vi har fået lavet små lapper med gæsternes navne. Det er faktisk et ret kompliceret puslespil at få folk seatet godt. Overvejelserne gik på flere løsningsmodeller:

1. Kast alle navne i en sort høj hat og træk dem op i vilkårlig rækkefølge.
2. Placer folk alfabetisk.
3. Placer alle ved et langt bord, mændene på den ene side og kvinderne på den anden side.

Vi valgte så en løsning lidt midt i mellem. Hvis nogen på selve dagen har klager over placering, lysindfald, udsigt eller bordkort kan de rettes til bruden, skriftligt i 4 eksemplarer. Du er garanteres svar inden for 24 dage!

 
02.06.07
Så er sidste frist for tilmelding overskredet og der er stadig 3 vi ikke har hørt fra. Indtil nu er der 4 afbud og 2 usikre. Det er ikke helt nemt at få bordplanen lavet færdig når man ikke ved om folk kommer eller ej, så den er parkeret ind til videre. Måske opfinder vi en ny i mellemtiden - hvem ved?
 
04.06.07
En tur til Skive i dag gjorde at  vi kunne slette endnu et punkt på den længe liste - Mathilde's sko! Jubihuu.....Det holdt hårdt (er I klar over hvor hurtigt en pige på 4 år kan løbe rundt om en reol i en skoforretning?).
 
05.06.07
En tilmelding er på plads - så mangler vi 2. Vi tror det må blive et afbud siden vi intet har hørt. Vi giver den lige et par dage endnu ellers må vi jo selv ringe. Vi mangler en MEGET vigtig detalje....en præst!Hvad er det lige med de præster siden de ikke kan finde ud af at melde tilbage i god tid. Vi bookede ham i Juli måned sidste år. Nå vi sender en rykker til kirkekontoret - det må hjælpe på situationen!
Kjolen er i dag afleveret hos Jytte i nr.2 til tilretning. Dejligt at hun kan hjælpe mig! Skoene er forsøgt gået til. Det går fint, hvis jeg ikke skal gå mere end 20 meter!
 
06.06.07
Må bruden godt skrige MEGET højt når hun læser mail fra kirkekontor om at ønsket præst/provst har valgt at holde ferie på årets vigtigste dag - 07.07.07? Tildelt er nu en helt ny præst i området - en kvinde. Ingen anelse om hvem hun er, men hun er lige indsat. Vi har ingen tid til at spotte om hun er potentiale - vi må bare tage det vi får tildelt. Det vil tage mig lidt tid at tilgive vorherre, præsten eller kirkekontoret over den melding. Jeg beder ikke normalt om meget fra den front - så er det vel ikke for meget forlangt at få en time med den ønskede præst? Nu må vi så vente på at hun kontakter os. Kirkekontoret oplyste også at vi ikke er eneste brudepar den dag - der er endnu en vielse kl. 14.
 
07.06.07
SHIT....en måned til. Total stress......okay - lidt stress. Alt er jo faktisk på plads - vi mangler bare.....4 MEGET vigtige detaljer til bord/fest. Bærer stadig nag til kirkekontoret, præsten og vorherre!
 
09.06.07
YES - så er vi i gang med bordkortene. For der skal naturligvis være bordkort - og naturligvis skal de ikke være færdigproducerede. Hvorfor gøre noget nemt når man nu kan gøre noget besværligt???Husk hvordan indbydelsen så ud og tag så det meste fra - så har du vores bordkort. 500 enkeltdele skal monteres og så skal de lige skrives....så er vi klar. Det er da nemt!
I dag var også dagen hvor det store slag med brudens hår skulle tage sin begyndelse. Lad mig bare sige det: Gør det ALDRIG i 30 graders varme. Man bliver stegt under en tørrehjelm! Hvis man dertil tilsætter en frisør, en frisørelev med blond hår under den sorte farve, en ny salon og en massagestol så får man en brud der kvart besvimede over en regning på 983 kroner! Hvad sker der lige i frisørbranchen??? Men bare roligt -  Sprayflasken med sølvglimmer er i hus og brudepigen er lykkelig. Så må moderen bide sig i armen over at betale en regning på næsten 1000 kroner for 2 timers arbejde. Frisøren fastholder stadig at det er fin tid at ankomme 8.30 på selve dagen til sætning af hår. Tror lige vi forsøger os selv - syntes den tidsplan borger for at bruden kommer for sent til kirken.....meget for sent!
 
10.06.07
Så hørte vi fra de sidste - det blev det forventede afbud. Nu har vi så 3 på stand by til en uge før dagen.
 
11.06.07
Præsten har givet lyd fra sig. Hun lyder okay i telefonen, men nu må vi lige tage hende i nærmere åsyn når hun ankommer her KLOKKEN 8.15 OM MORGENEN! Hvad tænker de præster på? De står i hvert fald tidligt op! Reminder til mig om at jeg hellere må finde de salmer vi ønsker på forhånd - Brian kender vist ikke nogen der er brugbar i denne situation syntes jeg at erfare.
 
12.06.07
Brians sko er kommet hjem fra Tyskland. Hvad er det med det her bryllup??? Kan man slet ikke købe noget i Struer der kan bruges til denne fest? Alt er udefra:
Joans kjole- Snedsted
Mathildes tøj - Thyborøn
Joans sko - Holstebro
Brians Slips/Skjorte - Vemb
Mathildes sko - Skive
Man skulle tro der ingen butikker er i Struer, men vent og se - vi mangler stadig undertøj og hårpynt.
 
19.06.07
Hov - har helt glemt at fortælle at vi har haft præsten på besøg. Yngre dame fra Århus (hvor ellers!). Hun stillede vældigt mange spørgsmål om mangt og meget og om hvorfor man valgte kirken frem for rådhuset. Se det spørgsmål fangede os lidt på det forkerte ben, men hun fik en sang om barnedåb, konfirmationer og barnedåb og så rimelig tilfreds ud bagefter .Vi imponerede hende totalt ved at have valgt salmer på forhånd! (Se sådan snyder man ved hjælp af www.dendanskesalmebogonline.dk). Efter en MEGET minutiøs gennemgang af selve ritualet fra ankomsttidspunkt til at give hånd bagefter og et par kopper kaffe, fik vi hende ud af døren igen uden at bede fadervor eller andre bønner. Man kan spørge sig selv om vi er på rette spor...men hun efterlod en fin planche over hvem der kommer ind med hvem hvor og sidder hvor og skifter plads og går ud hvor og siger ja de rigtige steder. Så skal man bare huske om man er x eller y på det skema! Forloveren har efterspurgt hvide fodspor så han kan finde op af gangen - vi skal se om vi kan nå at fabrikere nogen.
 
20.06.07
Så er kjolerne hentet fra tilretning hos naboen. Det er en helt igennem fed fornemmelse at vide at nu passer kjolen bare perfekt. Nu hænger den bare her og venter på at nu er det nu. Den stakkels nabomand blev sendt i exil enten udenfor for at pudse vinduer eller ovenpå hver gang der var prøvning. Det borger for en flaske øl og lidt vin til ham den stakkel.
 
23.06.07
Berber gav i formiddags kunstigt åndedræt til vores web, da den var gået helt i smadder. Bruden siger det er Surftown der klokker i det - Berber siger det er bruden der har en dårlig datastruktur! Men nu kører vi igen og bruden er nu overgivet til FTP magten i al evighed ser det ud til.
Generalbryllupsprøven er overstået og ikke bestået. Mathilde må igennem 14 dages meget skarp træningslejr før hun iført mundkurv slippes løs i Struer kirke! Hvad blev der af det lille englebarn??? Nå, men ingen sårede eller kvæstede - allerhøjest nogen irritable gæster der ikke formåede at høre meget i kirken eller blev distraheret af smaskende barn eller barn der roder VILDT i en kirkelig taske med legetøj! Der var 2 salme sammenfald - men tiden er knap til at lære nye salmer, så vi lever med gentagelsen og håber at halvdelen af gæsterne nu har lært melodien.
Det lykkedes hende at holde den gående ret længe den aften før hun gik under bordet med Cocio, Feta, Sovepose og sut. halv tre i nat var hun superfrisk igen og forlangte at farmand skulle læse godnathistorie før hun lagde sig til at sove igen. Det lykkedes os at tage 529 billeder på 11 timer - sig ikke at det bryllup ikke er dokumenteret vel!
 
24.06.07
Kan brude humpe rundt på krykker???? I dag ser det godt nok skidt ud for at skridte fronten af i kirken i rask tempo. Hvem finder dog også på at falde over en bakke i køkkenet 14 dage før den store dag. Minimum et MEGA blåt mærke. Vi må ikke håbe at brudekjolen er knækort! Så det blev ikke i dag de nye sko blev trådt til.
I morgen skal brudebuketten bestilles - hvor, hvad, hvordan???? Pyh - jeg skal da vist ikke sove i nat af bare spekulationer om hvad der skal stoppes i den - nåh nej - brudgommen skal ikke sove. Hmnn...nej - det tør jeg alligevel ikke overlade til Brian alene - tror ikke det vil være klogt at træde ved siden af her.
Overvejer også at fyre frisøren - hun virker knap tør bag ørerne. Ingen anelse om hvordan hun vil opnå acceptabelt resultat på 30 minutter. Lad mig sige det klart - der er helt klart basis for at bruden kommer for sent!
Fik i dag et afbud til festen - vi er rigtig kede af at hun ikke kan deltage.
Var på besøg i Struer kirke i dag for at se lokaliteterne lidt an. Mathilde ville bare hjem! Hun gik en smule op i kirkeskibet og vi kan vel alle forvente at hun på den store dag spørger højlydt: hvorfor hænger det der skib helt deroppe i luften? Tror lige vi skal have ridset nogen regler op:

1. Det er forbudt at tale højlydt under vielsen.
2. Det er forbudt at afsynge sange fra 'De små synger' under vielsen.
3. Det er forbudt at slå kolbøtter hele vejen ned af midtergangen under vielsen.
4. Det er forbudt at råbe til organisten: 'Min Moar har også et klaver derhjemme' under vielsen

Så må vi se om der kommer flere regler til de næste dage!

 
25.06.07
Så tror jeg brudgommener klædt på til bestilling af brudebuket - han har i hvert fald fået hints og billeder! Så nu er alt op til ham. Mathilde glæder sig meget til at se om hun mon også får en lille buket.
Bør nok også lige nævne at brudens ben overlevede, så ingen etbenede brude den 7. juli.....på nuværende tidspunkt i hvert fald! Skoene klemmer stadig - og nej - de er ikke for små - de er bare ikke bygget til vestjyske skæve tæer. Overvejer stadig at fyre frisøren - efter weekendens test. Det gik da vist meget godt - selvfølgelig skal jeg ikke ha' samme frisure, men vi kan vist godt selv tæmme de krøller. Brudepigens krøller her vi opgivet at få styr på - de lever sit eget liv.
 
26.06.07
Hvem, fik egentlig den geniale ide at der også skulle pyntes på lysene???? Nå, men hende med den geniale ide har nu produceret til 43 lys - nok til at starte sprinkleranlæget på kroen med efterfølgende brandbiler - måske vi skulle tage et mindre antal? Så mangler vi bare lige at besøge Kreativ Hobby igen (bude have procenter!) for at få de sidste ting købt hjem.
Noget siger mig at vi har glemt noget. Jeg kan ikke komme i tanke om hvad, men der er et eller andet der er galt. Man skal altid følge en kvindes intuition - gid det så var en kvinde med en god hukommelse!
Pludselig kan man få betænkeligheder om hvad man er i gang med. Vi er HELT sikre på at det er det rigtige at blive gift. Men er det nu måden at blive det på? Er kjolen okay? Er lokaliteterne okay? Er maden okay? Får vi glade gæster? Får vi godt vejr? Bliver bordet pyntet flot? Man får da ingen ide om at bruden er controlfreak?

Bare rolig - vi er på rette spor og vi når at blive færdig.....
 
30.06.07
Flere indkøb er klaret. Efter at have valset rundt med samtlige tasker i 2 forretninger i Holstebro har jeg indkøbt mit første bryllupsrelaterede tøjstykke i......Struer. Troede slet ikke det ville være muligt efter at alt ellers er 'udefra', men tasken kan jeg nu sige er fra Struer. Har i dag også steppet rundt i mine nye sko......AV DE KLEMMER STADIG! Gik over til barske metoder og iførte mig våd sok. Det gik forrygende. Skoene føltes helt okay og næsten for store (eller også er fødderne skrumpet?). Skal til fest i aften. Har tænkt mig at bruge køreturen på 1½ time til at lave en lille huskeseddel over hvad vi skal nå i denne uge.
 
01.07.07
Den huskeseddel er næsten længere end pakkelisten til en campingtur i Tyskland! Måske må vi lige justere den hen ad vejen og udelade nogen punkter til efter brylluppet! Helt rolig - de vigtigste ting skal vi nok nå inden, så må vi udelukke detaljer så som at nå at tabe 4 kilo, opdrage Mathilde og få bedre forbindelser til vejrguderne!
De sko fra i går er skrumpet! Det kan da umuligt være mine fødder der er vokset i nattens løb.....sig det er løgn. Har nu dyppet dem i en spand vand og taget dem på våde. Hvis det ikke hjælper så er der kun en vej tilbage.....gummistøvler! De gnaver da kun i hælen! Vi må hellere satse på at kjolen er lang i så fald! Har nok lidt svært ved at forholde mig til at det snart er snart. Der var jo så lang tid til da han friede - hvor søren er alle de måneder forsvundet hen?
I dag har vi jo kunnet følge prinsessedåben i tv. Må indrømme at forventningerne til pynten i vores kirke er tonet en helt del ned i forhold til det vi så i TV. Ej heller håber vi at mor/svigermor ankommer i SKRIGGRØN blomstret outfit og serpentinere i hatten.
Printeren er næsten overophedet. Tastaturen på den bærbare svigtede på grund af et risengryn under tastaturet (hvem er det der øver sig i at skyde med risengryn!!!) Så nu har vi også prøvet at støvsuge en bærbar PC mens vi lyste på den med en lommelygte!
Vi har været i Hvidbjerg (se der var den igen!) efter silkebånd og er færdig med en del af printopgaverne. mangler lige et eksperiment i aften (hvis der bliver tid). Skal også have lavet noget hemmeligt. Har arrangeret hvem der byder velkommen mens vi formentlig får taget billeder. Skrevet til kro og avis. Stress kan vi jo alle få og vi kan da tydeligt mærke at det begynder at stramme lidt til nu. Men den lange liste er skrevet og afkrydsningen begyndt....så skal vi bare huske at kikke på den hver dag. Vil nogen venligst bede de højere magter om godt vejr på lørdag så vi ikke ender med dårligt vejr! Vi vil nødigt se gæsterne grønne i hovedet på grund af den 266 meter lange
sejltur
 
02.07.07
2 afbud i dag - men nu er bordplanen sat og printeren ryger igen. Vi er ved at være helt gode til at producerer 60 menuplaner ud af 60 stykker papir. bruger ikke længere 20% ekstra papir. Godt nok var det ønskede papir udsolgt, så bruden måtte rask improvisere. Hun så nok lidt knotten ud da hun trampede hjem igen, men er nu glad for resultatet. Det hemmelige er også på plads! Velkomsttalen er skrevet og afsunget.
 
03.07.07
Så ingen vej tilbage - pengene er trukket ud af banken og der er produceret checks! Det er da utroligt at man svider så mange penge af på så få timer. Men vi har det rigtig godt med beslutningen. Har i dag jagtet hele Holstebro rundt efter en paraply. Ikke om det var til at opdrive en neutral hvid paraply uden reklamelogo til en pris der var til at betale. Må prøve igen i morgen. Har i dag klipset en KÆMPE stak bryllupsrelateret materiale så bruden måtte gå i seng med hold i nakken .Vidste ikke man skulle dyrke meget motion inden bryllup for at betjene en hæftemaskine (måske var det fordi det var en industrimodel?). Hov glemte lige...jeg har fyret frisøren!
 
04.07.07
Ferie. Se den var tiltrængt! Nu falder der ro over lejren. Vi krydser og streger på listen og fører lange telefonsamtaler med alle mulige mennesker. Ind til nu er alt klappet. Så mangler vi bare at finde ud af hvornår vi kan komme i kirken fredag. Bordpynten er færdig - nu håber jeg den ser okay på bordet. I morgen skal vi på kroen med forskellige ting og aftale det sidste. Mathilde talte lidt over sig til morgen da vi skulle afsted. Noget med et kort de var ved at producere med hende i børnehaven. Valgte at overhøre det og ikke snakke mere om bryllup. Hun bliver helt sikker stolt hvis hun selv har produceret en tegning eller lignende. Den skal få ærespladsen.
YES - paraplyen er indkøbt. Den formerede sig så der nu er to....sorte. Hvid er TOTALT udsolgt alle steder. Hvorfor har alle indkøbt hvide paraplyer i år...eller er der bare mange der skal giftes?
 
05.07.07
Venø er besøgt og alt er parat og afleveret. Vi kan nu sænke os tilbage i sofaen og slappe af. Dog et mindre problem....Den store Venøfærge er brændt! Se selv:Okay - hvad sejler man så på???? Jo - der er den lille Venøfærge til 2-3 biler. Så den tog vi en tur med til Venø i dag, med bagenden af Berlingoen stikkende ud over kanten (bovporten kunne ikke lukkes - får assiciationer til Estonia!). Kroen er klar, vi er klar. Har endda været ved at gøre hovedrent bag en radiator i dag! Så nu kan det godt blive i morgen. kl. 8 kan vi ringe til kirketjener Bente og høre hvornår der kan arrangeres pyntning af kirken - forhåbentlig fredag! Så alt ånder fred og idyl hos familien Bostrup Strunge.
P.S. Det var en øvelse, men hvad ligner det at skræmme brudepar!